Tegels keramische tegels design tegels vloertegels budget tegels
Tegels keramische tegels design tegels vloertegels budget tegels
Tegels keramische tegels design tegels 
                    vloertegels budget tegels
Onze realisaties Contacteer ons
Onze realisaties Contacteer ons
Tegels keramische tegels design tegels vloertegels budget tegels
Tegels keramische tegels design tegels vloertegels budget tegels
Tegels keramische tegels design tegels vloertegels budget tegels

De soorten natuursteen en hun kenmerken

Er zijn heel wat verschillende soorten natuursteen, die elk hun specifieke eigenschappen hebben. De meest gekende soorten zijn graniet, marmer en blauwe hardsteen (ook wel arduin genoemd). In het ruime aanbod van Serry vind je al deze soorten natuursteen terug, welke gebruikt kunnen worden in diverse toepassingen. In wat volgt vertellen we je alvast wat meer over deze drie soorten.

Graniet, een veelzijdig type natuursteen

Over het algemeen is graniet de hardste en meest duurzame van alle soorten natuursteen. Indien je op zoek bent naar natuursteen voor een keukenblad of voor een drukbelopen vloer is graniet dan ook ideaal. Daarenboven is deze soort natuursteen nauwelijks gevoelig voor vlekken en is hij eveneens bestand tegen zuren. Daar staat wel tegenover dat graniet doorgaans de duurste is van alle soorten natuursteen.

 

De unieke uitstraling van marmer

Een andere topper onder de verschillende soorten natuursteen is marmer. Dit type natuursteen is minder hard en minder slijtbestendig dan graniet, en wordt daarom vooral gebruikt als decoratief element. Indien je marmer wil gebruiken in de keuken of als vloer op een drukbelopen plaats, dan is een speciale afwerking vereist. Je kan hier steeds meer informatie over vragen aan een van de specialisten van Serry!
Een andere topper onder de verschillende soorten natuursteen is marmer.
Er zijn heel wat verschillende soorten natuursteen, die elk hun specifieke eigenschappen hebben.
Bij Serry in Boortmeerbeek (Vlaams-Brabant) vind je diverse soorten natuursteen, welke voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden.

Blauwe hardsteen voor diverse toepassingen

Ten slotte vind je bij Serry eveneens de echte Belgische blauwe hardsteen, ook wel petit granit, arduin of blauwe steen genoemd. Het is een kalksteen die behoort tot de klasse van de marmers. Dit type natuursteen kan zowel binnen als buiten worden toegepast. Blauwe hardsteen wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt als raam- of deurdorpel, maar is eveneens geschikt om als keukenblad te worden gebruikt. Net zoals bij andere soorten natuursteen is ook hier de juiste behandeling en een aangepast onderhoud belangrijk. Het oppervlak van blauwe hardsteen kan op verschillende manieren worden bewerkt. Geschuurd, verzoet, gepolijst, gevlamd, gefrijnd, ijsbloemen,... om er maar enkele te noemen. Elke afwerking van dit type natuursteen heeft een eigen uitstraling en eigenschappen.

Ontdek meer over de vele soorten natuursteen

Bij Serry in Boortmeerbeek (Vlaams-Brabant) vind je diverse soorten natuursteen, welke voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Zo is graniet de meest harde en duurzame van alle soorten natuursteen, maar eveneens de duurste. Marmer en blauwe hardsteen zijn dan weer iets zachter, maar mits de juiste afwerking kan je deze soorten natuursteen voor tal van toepassingen gebruiken. Wil je meer info over onze natuursteen tegels? Contacteer ons dan vrijblijvend via e-mail of telefoon!

Serry NV © 2018