Tegels keramische tegels design tegels vloertegels budget tegels
Tegels keramische tegels design tegels vloertegels budget tegels
Tegels keramische tegels design tegels 
                    vloertegels budget tegels
Onze realisaties Contacteer ons
Onze realisaties Contacteer ons
Tegels keramische tegels design tegels vloertegels budget tegels
Tegels keramische tegels design tegels vloertegels budget tegels
Tegels keramische tegels design tegels vloertegels budget tegels

Meerlagig of samengesteld parket

Bij Serry vind je verschillende soorten parketvloeren. Eentje daarvan is het samengesteld parket, welke kan worden opgedeeld in twee groepen: fineerparket en lamelparket. Deze twee worden ook wel eens half massieve parketvloeren genoemd, aangezien ze worden opgebouwd uit verschillende laagjes met daarbovenop een toplaag in massief hout. In wat volgt leggen we het verschil uit tussen beide soorten samengesteld parket, en gaan we wat dieper in op de voordelen van deze parketvloeren.

Twee soorten samengesteld parket

Hoewel beide onder de noemer 'samengesteld parket' vallen, is er toch een verschil tussen fineerparket en lamelparket. Zo heeft fineerparket een dun toplaagje van ongeveer 1 mm, terwijl de toplaag bij lamelparket zo'n 2-6 mm dik is (naargelang de uitvoering of de selectie). Wat betreft de houtkeuze van de bovenste laag heb je bij beide types heel wat opties. Zo vind je bij Serry samengesteld parket in eik, bamboe, tropisch hardhout, en nog veel meer.

Hoewel beide onder de noemer 'samengesteld parket' vallen, is er toch een verschil tussen fineerparket en lamelparket.
Hoebeek, Half-massief parket Ardento - Ligno Largo

Voor de afwerking kan je onder andere kiezen tussen een geoliede of een geverniste (gelakte) uitvoering, een handgeschraapt of geborsteld oppervlak, en een ruime waaier van kleuren. Al onze houten vloeren dragen ten slotte het FSC-label, wat betekent dat ook ons samengesteld parket afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

 

Waarom kiezen voor samengesteld parket?

Aangezien er slechts een dun laagje edelhout wordt gebruikt, zal samengesteld parket goedkoper zijn dan een massief houten vloer. Fineerparket is bijvoorbeeld erg populair bij liefhebbers van tropische houtsoorten omdat dit tegelijk een goedkopere én meer ecologische oplossing vormt. De kruisgewijze opbouw van de lagen bij samengesteld parket zorgt er bovendien voor dat de werking van het materiaal wordt opgevangen. Samengesteld parket zal dan ook veel stabieler zijn en niet gaan kromtrekken onder invloed van vocht of temperatuur. Hierdoor is samengesteld parket ook een ideale keuze in combinatie met vloerverwarming.

 

Samengesteld parket, een goede zet!

Hou jij van de uitstraling van een massieve parketvloer, maar vind je deze net iets te prijzig? Of wil je graag een vloer in tropisch hardhout, maar wil je toch zo ecologisch mogelijk te werk gaan? Dan heeft Serry (te Boortmeerbeek) voor jou de ideale oplossing, namelijk samengesteld parket. Deze vloer is een budgetvriendelijke versie van massief parket en heeft bovendien nog een heleboel andere voordelen te bieden. Aarzel niet om ons te contacteren en meer te weten te komen over de mogelijkheden en het onderhoud van samengesteld parket!

Serry NV © 2018