Tegels keramische tegels design tegels vloertegels budget tegels
Tegels keramische tegels design tegels vloertegels budget tegels
Tegels keramische tegels design tegels 
          vloertegels budget tegels
Onze realisaties Contacteer ons
Onze realisaties Contacteer ons
Tegels keramische tegels design tegels vloertegels budget tegels
Tegels keramische tegels design tegels vloertegels budget tegels
Tegels keramische tegels design tegels vloertegels budget tegels

Keukenwerkbladen en venstertabletten

De materiaalkeuze voor het keukenwerkblad is volkomen afhankelijk van jouw persoonlijke eisen of verwachtingen. We geven je hierbij een beknopt overzicht van de belangrijkste voordelen en beperkingen van graniet, marmer, composiet of keramiek als basismateriaal voor je werkblad. We bespreken graag samen met jou de mogelijkheden qua oppervlakte- of randafwerking en de eigenschappen van elk materiaal om zo tot de juiste keuze te komen voor jouw keukenblad.

Keramiek

Graniet

Graniet is hard, weinig poreus en heeft een grote krasbestendigheid. Je hebt er vele variaties in, omdat het zowel stollingsgesteenten als metamorfe gesteenten kunnen zijn. De omstandigheden waaronder ze gevormd worden bepalen grotendeels hoe ze eruit zien:

 • Diep in de aardkorst gevormd wat resulteert in een gespikkeld uiterlijk
 • Op het aardoppervlak gevormd waardoor meestal zwart (donker) van kleur, geen grote kristallen
 • Gevormd onder hoge druk hierdoor verschijnen er fel gekleurde banden en wolken

 

Kenmerken: Afwerking in poli of mat (sommige anciento), alle randafwerkingen zijn mogelijk, onderhoudsvriendelijk materiaal, uniek in kleur en tekening, hoge temperaturen kunnen een thermische shock veroorzaken.

 

Marmer / Kalksteen

De meeste marmers zijn zowel metamorfe als sedimentaire gesteenten die altijd kalkhoudende bestanddelen bevatten. Marmer is een redelijk homogene en compacte natuursteen, maar NIET zuurbestendig. Kalkstenen zijn sedimentaire gesteenten die fossielen, kalk- en/of kwartspartikels bevatten. Ze zijn NIET zuurbestendig!

 

Belgische Blauwe hardsteen is een compacte kalksteen die ontstaat in een ondiepe en warme zee door het samenklitten van talrijke fossielen in een koolstofhoudende modder. Die tekening van fossielen en schelpjes maken de Belgische Blauwe hardsteen herkenbaar. Omdat deze stenen ook kalk bevatten zijn ze NIET zuurbestendig.

 

Kenmerken: Afwerking poli of mat (sommige anciento), alle randafwerkingen zijn mogelijk, niet zuurbestendig, uniek in kleur en tekening, hoge temperaturen kunnen een thermische shock veroorzaken.

 

Quartz composiet

Dit is een samengesteld materiaal dat voor meer dan 90% bestaat uit natuurlijke kwartsgranulaten en een paar procent harsen en kleurpigmenten.

Omdat het hard materiaal is, komen er niet gemakkelijk krassen in. Het is niet hittebestendig omdat de harsen kunnen verbranden en bijgevolg verkleuren. De oppervlakte is niet poreus, dat maakt het materiaal vlek- en zuurbestendig. We werken samen met verschillende partners voor de levering van deze quartz composiet platen.

 

Kenmerken: Afwerking poli of mat (sommige anciento), alle randafwerkingen zijn mogelijk, onderhoudsvriendelijk materiaal, zeer lage porositeit en een hoge krasbestendigheid, hoge temperaturen kunnen een thermische shock en/of verkleuring veroorzaken.

 

Keramiek / Keralam

De basisgrondstoffen van keramiek zijn in hoofdzaak klei, veldspaat, kwarts en zircoon. Dit zijn allemaal natuurlijke grondstoffen waardoor keramiek beschouwd kan worden als een heel ecologisch materiaal. Daarnaast is keramiek ook enorm sterk. Het wordt namelijk gebakken op zeer hoge temperaturen van rond de 1200°C, waardoor de verschillende korrels in het materiaal aan elkaar gaan "kleven" en één geheel vormen. Dit procédé zorgt voor de vele positieve eigenschappen van keramiek, waaronder vlek-, hitte- en krasbestendigheid en de bestendigheid tegen UV-stralen.

 

Kenmerken: Hedendaags kleurengamma, niet alle randafwerkingen zijn mogelijk, zeer onderhoudsvriendelijk en hygiënisch, niet poreus, zuurbestendig, UV-bestendig, hittebestendig en bijzonder krasvast, bestaat voor 100% uit natuurlijke materialen en is recycleerbaar, Hoge temperaturen kunnen een thermische shock veroorzaken, maar geen verkleuring. SERIE NEO: XXL platen 3600 mm x 1200 mm

Serry NV © 2018