Milieuvriendelijke vloer: zo kan je bamboeparket beschrijven. Het heeft een unieke look en is zeer sterk waardoor het ook geschikt is voor vloeren die intensief gebruikt worden. Ecologie meets trendy design!
Bamboe kan om de 5 jaar geoogst worden, in tegenstelling tot andere bossen die minimaal 50 jaar nodig hebben na een houtkap. Tijdens het oogsten worden de wortels ook niet aangetast, waardoor de stammen snel bijgroeien (10 à 20 cm per dag). Het aantal stammen per hectare neemt hierbij niet af. Van ontbossing is hier dus geen sprake!
Er wordt ook meer CO₂ opgenomen tijdens de groei van bamboe, dan de uitstoot van de productie van bamboeproducten zelf.
Ook is bamboe een geschikt alternatief voor tropisch hardhout. Het kan gebruikt worden als bouwmateriaal: bouwcomponenten in vloeren, plafonds, raamwerk, enz… maar ook voor het bouwen van kleinere tuinhuizen, zitbanken en binnenshuis voor meubilair of scheidingswanden. Er gaat ook heel weinig verloren van het oorspronkelijke bamboe. Zo wordt zelfs het zaagsel en de kleine takjes gebruikt in biobrandstof, pellets of in compost.
Je vloer wordt gemaakt van de reuzenbamboe. Daarvan worden stroken gesneden die vervolgens worden gelijmd op een sterke ondergrond.
Ook is bamboe van nature bacterie- en schimmeldodend. Samen met de hoge vezeldichtheid is het een ideale vloerbedekking voor mensen die snel last hebben van huisstofmijt of astma.
Bamboeparket kan goed tegen temperatuurschommelingen. Het zal minder krimpen en uitzetten in tegenstelling tot andere houtvloeren. Bamboeparket kan vaak ook met een kliksysteem worden geplaatst, waardoor zelfplaatsing een stuk makkelijker wordt. Het is ook relatief onderhoudsvriendelijk.
Een ecologische vloer van bamboe is uniek en past in elk interieur. De fijne structuur zorgt er voor dat een bamboevloer trendy oogt, terwijl ook diverse klassieke uitvoeringen beschikbaar zijn.